-

PT ingen aktuelle udstillinger


Aktuelle udstillinger

Om

 

 

 

Karin Olesen arbejder inden for tre felter; maleri, collage og objekter, ofte i en kombination. Værkerne er præget af en næsten dekorativ anvendelse af farverne, med kraftige, lysende farveflader. De har ofte et humoristisk islæt i slægt med Sven Dalsgaards arbejder. Karin Olesen søger at beskrive tiden og kulturen ved hjælp af relikvieagtige genstande.

-Weilbachs leksikon om danske kunstnere og dansk kunst

Download Karin Olesen CV som PDF

 
 

 

29

Udstillinger

 

Fotos fra tidligere udstillinger

 
 

 

Karin Olesen - billedmageren, med de lysende gule farver og det glade malersind…
Peter M. Hornung Politiken, 1996

Mixed Media

 

Betragteren når helt ubesværet til en opfattelse af billedernes »glade budskab«, der melder sig i kraft af farvernes muntre vitalitet og en tilsyneladende vægtløst legende ubesværethed i formgivningen. Overalt denne euforiske højrøstethed, denne smittende, fandenivoldske livsglæde, som slører sansen for, at værket måske også vil os noget andet. Vi forledes på denne måde let til at overse det faktum, at Karin Olesens livsværk i sig bærer en flertydighed,

Finn Terman Frederiksen, Randers Kunstmseum, 2005

 
 

Udsmykninger

Novozymes, Bagsværd, 2005

Kunst og Arkitektur

 

Gennem årene har Karin Olesen samarbejdet med arkitekter om store udsmykninger i mange forskellige materialer, i de senere år navnlig præget af arbejdet med store akrylmobiler, der skaber lys og bevægelse i rummet. Hun arbejder tillige alternative materialer som med gigantiske tryk og malerier, eller som i 2010, hvor hun fik chancen for at udsmykke Pressepavillionen på Marienborg med en levende, grøn væg.

 
 

Nyeste serie litografier

Bader i måneskin og neonlys, 2010

Grafik

 

Siden 1996 har Karin Olesen arbejdet med grafik, oftest som litografier, men som uddannet billedtrykker, har hun også anvendt andre trykformer, f. eks. silketryk og serigrafi.

 
 

Mobiler

Rolig Uro, Charlottenborg, 2004

Akryl

 

Luftens bevægelser i rummet drejer delene, der reflekterer solen og frembringer levende, uforudsigelige farvespil, som stille stryger hen over vægge, gulv og loft. Kanterne fosforiserer i neonfarver til langt hen i den blå time. Fladerne lader nye farver opstå, når man ser igennem flere på en gang.

 
 

Dadamama By Karin Olesen

2'34''

You need Flash version 8 and JS enabled to view the video

 
 

 

Sagt og skrevet om Karin Olesen

Presse

 

"Man morer sig over brugen af  stofstykker, bogsider og noder og man imponeres til stadighed over kunstnerens idérigdom, det synes nærmest uudtømmelig…"
Sådan skrev Hans Henrik Jacobsen i Viborg Stifts Folkeblad.

Se flere presseklip om Karin Olesen her.

 
 

Karin Olesen - en ener på den danske kunstscene.

Karin Olesens lysende og farverige billeder er stramt komponerede, men alligevel med et sprælsk og indholdsrigt indhold. Man kommer til at tænke på åbne grænser, hvor fantasien bryder igennem alt det hverdagsagtige og småborgerlige. Der er lys og luft og rutscheture i et postmoderne og samtidigt billedunivers. Når man ser hendes værker, tænker man på noget universelt og europæisk.
Af Pier Maria Andersen. 2010

Tekster

 

Jeg skriver aldrig selv om mine ting eller mit arbejde, dels fordi jeg ikke har tid, men mest fordi jeg i den grad er sporet ind på billeder, materialer, former og farver, at det nærmest er ødelæggende for mig at skrive.

Jeg bruger en helt anden sans, når jeg arbejder.

Derfor er det skønt, at der gennem tiden er andre, der har taget sig tid og gjort sig den ulejlighed at skrive om min kunst og mine tanker.

- Karin Olesen

 
 

Karin Olesen har stor erfaring i samarbejde med skoler og institutioner

Børneworkshop på Skive Kunstmuseum

Huskunstner

 

Karin Olesen er godkendt
som huskunstner af Statens Kunstråd

 
 

Ring eller skriv

Karin Olesen
Volden 5
DK - 8800 Viborg
T: +45 2040 8990
E: k@karinolesen.dk (Opgiv venligst tlf.nr.)

 

Dette site er støttet af Statens Kunstråd

Copyright © Karin Olesen. Alle rettigheder forbeholdes
webdesign: mortenballe.net - webmaster: orfeo